Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze (Ex)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Ex - Exkurze, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům možnost navštívit organizovanou formou konkrétní průmyslové podniky, ústavy,výstavy a veletrhy, kde mohou v praxi vidět nasazení výpočetní, automatizační a řídicí techniky včetně softwarovévýbavy (informační a komunikační technologie, informační systémy, algoritmy řízení apod.).Studenti tak mohou analyzovat aplikace jednotlivých typů a úrovní techniky a softwaru, porovnávat stupeň jejichvyužití v jednotlivých firmách a ústavech, dotazovat se průvodců na konkrétní problémy, a utvářet si tak obrazo reálném využití studovaných prostředků a metod v praxi. V neposlední řadě bývá součástí exkurzí pohovor s pracovníky personálního oddělení, kde mohou studenti čerpat informaceo možnostech zaměstnání a posoudit možnosti svého uplatnění v praxi.

Osnova

Umožňuje studentům navštívit průmyslové podniky, firmy a společnosti během jejich studia v posledním ročníku. Zaměření a náplň se každý rok mění podle toho, do jakých podniků je katedrou exkurze organizována, ale obecně lze říci, že se jedná o oblasti řízení technologických a výrobních procesů, informatiky, programování, managementu.

Literatura

Farana, R., Smutný, L., Víteček, A., Vítečková, M., Wagnerová, R. Doporučení pro psaní odborných textů z oblastiautomatizace a informatiky. Skripta FS VŠB-TU Ostrava, 2008, 80 str. ISBN 978 - 80 - 248 - 1925 – 9.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Marek Babiuch, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marek Babiuch, Ph.D.