Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exaktní metody rozhodování (EXMER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EXMER - Exaktní metody rozhodování, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Analyzovat rozhodovací problémy, formulovat jejich ekonomické a matematické modely, nalézt jejich řešení s využitímmetod operačního výzkumu a interpretovat výsledky.

Osnova

1. Podstata operačního výzkumu, klasifikace disciplin operačního výzkumu2. Ekonomický a matematický model úlohy lineárního programování (LP), typické úlohy LP3. Grafické řešení úlohy LP a její řešení simplexovou metodou4. Teorie duality a postoptimalizační analýza5. Dopravní úlohy a jejich řešení přesnými a přibližnými metodami6. Celočíselné programování, cílové programování7. Základní pojmy teorie grafů, optimalizace v grafech8. Řízení projektů, metody CPM a PERT9. Modely řízení zásob, jejich charakteristika, deterministické modely, řízení zásob10. Modely hromadné obsluhy11. Vícekriteriální rozhodování

Literatura

JABLONSKÝ, Josef. Operační výzkum : kvantitativní modely pro ekonomické rozhodování. 3.vyd. Praha : Professional Publishing, 2007. 323 s. ISBN 978-80-86946-44-3 .

Požadavky

Žádné

Garant

RNDr. Radmila Sousedíková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Igor Černý, Ph.D.RNDr. Radmila Sousedíková, Ph.D.