Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze z předmětu Ochrana životního prostředí (ExOZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ExOZP - Exkurze z předmětu Ochrana životního prostředí, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s dopady znečištění ŽP antropogenními látkami a negativní činností vznikajícípři průmyslové a těžební činnosti na okolní krajinu. Studenti tak získají souhrný přehled i z praktických ukázekv terénu, které mohou posoudit z již dříve získaných vědomostí a poznatků i z jiných předmětů, které studovalizejména po stránce teoretické.

Osnova

Několikadenní terénní cvičení, kde studenti poznají možnost uplatnění teoretických vědomostí při konfrontaci spraxí. Navštíví technologie pro zneškodňování odpadů, sledují změny terénního rázu krajiny vlivem člověka, působeníkontaminantů v ekosystému apod. Terénní plán cvičení je plánováno dle aktuální možnosti návštěvy vhodných lokalit a provozoven.

Literatura

BRANIŠ, M. Základy ekologie a ochrany ŽP. Praha : Informatorium, 2004.DIRNER, V. a kol. Ochrana životního prostředí, publikace MŽP ČR a VŠB-TUOstrava, 1997. ISBN 80-85827-81-6

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

Ing. Tomáš Bouchal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Bouchal, Ph.D.