Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronické zabezpečovací systémy (EZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EZS - Elektronické zabezpečovací systémy, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je nabytí praktických znalostí o zabezpečovacích systémech po hardvérové, softvérové a teoretickéstránce.Absolvent předmětu je schopen navrhnout a realizovat zabezpečovací systém.

Osnova

Přednášky1. Senzory používané v zabezpečovacích systémech, principy a vlastnosti.2. Bezdrátové GSM moduly, příklad – SIM300D.3. Šifrování při přenosu dat.4. Procesor ve funkci řídicího obvodu zabezpečovacího systému, kritéria jeho volby. Příklad – aplikace PIC18F46K22v zabezp. systému. 5. Odolnost zabezpečovacího systému proti zmaření funkce jakýmkoliv způsobem. Profesionální testy.6. Zpracování signálů v zabezpečovacích systémech.7. Zpracování obrazu v zabezpečovacích systémech. GSM kamera EYE-02.8. Čipové karty, kontaktní a bezkontaktní systémy. Příklad – identifikační čipy Dallas DS1990R-F3.9. Komponenty a systémy pro zabezpečení automobilů.10. Profesionální zabezpečovací systémy komerčně vyráběné.11. Přenos informace po střídavé napájecí soustavě 230V.12. Jendnoduchá obvodová řešení zabezpečovacích systémů (bezprocesorová) .13. Spolehlivost systémů, spolehlivostní modely, dynamické a hybridní zálohování.14. Napájení zabezpečovacích systémů, fotovoltaické panely, soudobé typy akumulátorů.15. Legislativa související se zabezpečovacími systémy.

Literatura

1. Flajzar, T. : GSM alarm - přenos poplachu na mobilní telefon. BEN, 2005.2. Krejčiřík, A. : SMS - Střežení a ovládání objektů pomocí mobilu a SMS. BEN, 2004.3. Fennelly, L.J. : Effective Physical Security. Elsevier, 2013. ISBN 978-0-12-415892-4 .

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

Ing. Radek Novák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radek Novák, Ph.D.