Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronická zařízení vozidel (EZV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EZV - Elektronická zařízení vozidel, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu Elektronická zařízení vozidel je naučit studenty myslet elektronickým jazykem, navrhovata řešit dílčí úlohy v jazyce MULTISIM, pro konkrétní problémy elektronických zařízení vozidel.

Osnova

Základy elektrotechniky1. Úvod - Využití elektrotechniky v dopravě2. Elektrické názvosloví, zákony v elektrotechnice3. Zdroje stejnosměrného proudu (články, baterie) 4. Stejnosměrné obvody5. Teorie střídavého proudu6. Elektrický odpor/rezistor, kapacita/Kondenzátor7. Magnetismus8. Indukčnost/Indukční cívka9. Elektrické točivé a netočivé stroje (generátor, motor, transformátor)Základy elektroniky1. Analogové obvody (základní polovodičové součástky, IO, zesilovač,)2. Výkonová elektronika, elektrické pohony 3. Číslicové obvody (číselné soustavy,logické prvky převodníky, sběrnice, počítače,optické vlákna) 4. Zobrazovací prvky v dopravních prostředcích 5. Měření v elektrotechnice a elektronice

Literatura

1. Šťastný, Remek: Autoelektrika a autoelektronika. Nakl. F. Malina, Praha, 1995.2. Martinec. F.: Přednášky z předmětu elektrotechnika a elektronika v dopravě3. Firemní literatura fy BOSCH, Hunday, Škoda, Kia.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. František Martinec, CSc.

Vyučující

doc. Ing. František Martinec, CSc.Ing. Jakub Vítek