Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové stavby (PrůmS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PrůmS - Průmyslové stavby, Fakulta stavební, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty s historickým vývojem průmyslu a průmyslových areálů, se současnými tendencemi a sezásadami tvorby takovýchto areálů a staveb.

Osnova

:1. Úvod do typologie průmyslových staveb, výrobní zóny2. Klasifikace průmyslu a územní členění3. Vývoj průmyslu v českých zemích, průmyslové památky4. Transformace současného průmyslu5. Nové využití průmyslového území a industriálního stavebního fondu6. Prostor pro malou ekonomiku7. Zóny ekonomické aktivity8. Navrhování průmyslových závodů9. Zastavovací plány průmyslových areálů10. Prostorová skladba průmyslových závodů11. Navrhování průmyslových objektů12. Konstrukce průmyslových budov13. Pracovní prostředí v průmyslu14. Exkurze na výstavbu průmyslového areáluOsnova cvičení:1. Typologické zásady navrhování průmyslových staveb2. Výrobní zóny3. Hygienické zásady řešení průmyslových prostor4. Sociální prostory průmyslových staveb5. Skladby průmyslových objektů6. Řešení dispozičních vztahů7. Zóny ekonomické aktivity8. Navrhování průmyslových závodů9. Zastavovací plány průmyslových areálů10. Zadání jednoduchého generelu - zastavovacího plánu průmyslového závodu11. Vybrané konstrukční systémy průmyslových staveb12. Pracovní prostředí v průmyslu a BOZ13. Exkurze na výstavbu průmyslového objektu14. Obhajoba zpracovaného programu, zápočetProgram:Návrh jednoduchého generelu-zastavovacího plánu závodu s přihlédnutím k zónování, blokování a rozšiřování závodu s konstrukcemi jednotlivých objektů zóny hlavní výroby s vyřešením provozních vztahů. Obhajoba zpracovatele programu v rámci studijní skupiny.

Literatura

1. Neufert, E.: Navrhování staveb, Consultinvest, Praha 19952. Hlaváček: Architektura pohybu a proměn, Odeon Praha, 19853. Bartek a kol.: Průmyslové stavby, VUT Brno, 19834. Štědrý: Průmyslové stavby-Transformace průmyslu ve městech, ČVUT Praha, 19975. Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků: Doporučené technické standardy, ČKAIT Praha, 1996-20036. Drahoňovská: Zdravotní a hygienické předpisy, ČKAIT Praha, 1999

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Stanislav Endel

Vyučující

Ing. Jiří KalvachIng. arch. Dagmar KutáIng. Tomáš NehudekIng. Renata Zdařilová, Ph.D.