Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická zařízení budov I/A (TZBI/A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TZBI/A - Technická zařízení budov I/A, Fakulta stavební, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti si osvojí znalosti vedení domovních zdravotechnických instalací ( kanalizace, vodovod, plynovod ). Získajípřehled o vhodných výrobcích a technologiích. Naučí se zásady dimenzování a návrhu jednotlivých částí zdravotechnickýchinstalací.

Osnova

1.Klima měst, sídel a budov. Hydraulika potrubí.2.Vlastnosti vody, vodní zdroje, úprava vody, vodovodní přípojky3.Vodovod, návrh a výpočet vnitřního vodovodu, armatury4.Vodovodní sítě, úpravy tlaku vody, požární vodovod6.Kanalizace gravitační a tlakové, stoky, dešťové odpadní vody, zařizovací předměty7.Kanalizační přípojka, čistírny odpadních vod, výpočet kanalizace8.Sanitární technika, instalační celky, typologie9.Požadavky na bazény. Příprava teplé vody.10.Topné plyny, základní vlastnosti, použitelnost, výbušnost, plynovody, zásady rozvodu plynu, požadavky na projektpřípojky11.Plynová zařízení, armatury, odzkoušení, druhy plynových spotřebičů ve stavebnictví, možnost použití12.Druhy plynových spotřebičů ve stavebnictví, možnost použití13.Odborná způsobilost pro instalaci a projekty PZ, certifikace výrobků.14.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci s plynem.

Literatura

Z.Žabička,J.Vrána: Zdravotně technické informaceJ.Vrána a kol.: Technická zařízení budov v praxiJelínek, Kabele, Papež, Houšková: TZB. Podklady pro projekty. Praha Vydavatelství ČVUT, 2005Kabele, Frolík , Houšková, Jelínek, Koubková, Petrová, Vyoralová: Energetické a ekologické systémy 1. Zdravotnítechnika. Vytápění. Praha Vydavatelství ČVUT, 2007Houšková, Koubková: Technická zařízení budov. Zdravotní technika a vytápění. Cvičení 1. Praha Vydavatelství ČVUT,2000

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Petra Tymová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Denisa DonováIng. Irena Svatošová, Ph.D.Ing. Veronika ŠípkováIng. Petra Tymová, Ph.D.