Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urbanismus a územní plánování I (UaUP I)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UaUP I - Urbanismus a územní plánování I, Fakulta stavební, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět navazuje na první cyklus přednášek Urbanismus a územní plánování I a klade si za cíl objasnit studentůmúzemní plánování a jeho funkce.

Osnova

1. Funkce územního plánování2. Funkce urbanismu3. Specifika urbanismu4. Statické prvky urbanismu5. Dynamické prvky urbanismu6. Urbanistický materiál7. Urbanizace8. Historická role urbanismu9. Regulace výstavby měst10. Zákon o územním plánování11. Historie stavebního práva12. Nový stavební zákon č. 183/2006 Sb.13. Hlavní principy nového zákona14. Cíl ÚP, definice ÚP, definice pojmů, nástroje ÚP Předpokladem ke složení ústní zkoušky je všeobecná orientace v oblasti urbanismu a územního plánování; základníznalosti z prostorových proměn v průběhu dějin. Další předpoklad složení zkoušky je vypracování eseje na dané témaa písemný test.

Literatura

- Zákon 183/2006 - Zákon o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)- Vyhláška 132/98 - Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení stavebního zákona- Vyhláška 137/98 - Vyhláška o obecných technických požadavcích na výstavbu

Požadavky

Žádné

Garant

Prof. Ing. arch. Petr Hrůša

Vyučující

Ing.arch. Milada Baumannová, Ph.D.Prof. Ing. arch. Petr HrůšaIng.arch. Petr HurníkProf. Ing.arch. Mojmír Kyselka, CSc.