Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urbanismus a územní plánování II (UaUP II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UaUP II - Urbanismus a územní plánování II, Fakulta stavební, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je koncipován tak, aby navázal na dosud získané znalosti v oblasti historie architektury a dále je rozvíjelv oblastech urbanismu a územního plánování. Student bude schopen na základě získaných znalostí analyzovat konkrétníarchitektonické a urbanistické prostředí a porozumět mu.

Osnova

1. Legislativní úprava územního plánování v ČR - vývoj2. Legislativní úprava územního plánování v ČR – stav, praxe3. Novodobý historický vývoj měst4. Živ. prostředí v urbanismu a územním plánování - praxe5. Skladebné prvky urbanistických struktur6. Urbanistické struktury7. Ekologie sídla8. UNESCO památky9. Strategie rozvoje sídel a regionů10. Regenerace sídlišť11. Sídlo, osídlení12. BROWNFIELD, BLACKFIELD13. Strategický plán rozvoje na příkladu města Prahy14. Urbanistická ekonomie– v přípravě Předpokladem ke složení ústní zkoušky je všeobecná orientace v oblasti urbanismu a územního plánování; základníznalosti z prostorových proměn v průběhu dějin. Další předpoklad složení zkoušky je vypracování eseje na dané témaa písemný test.

Literatura

1. Zevi Bruno: Jak se dívat na architekturu, Československý spisovatel, Praha 19662. Vitruvius: Deset knih o architektuře, Stát. nakl.krásné literatury, hudby a umění, Praha 19533. Frampton Kenneth: Moderní architektura, Kritické dějiny, Academia, Praha 20044. Morales - Ignasi de Sola: Topografie současné architektury-diference, Česká komora architektů, Praha 19995. Halík Petr, Kratochvíl Petr, Nový Otakar: Architektura a město, Academia, Praha 19986. Kevin Lynch - Obraz města

Požadavky

Žádné

Garant

Prof. Ing. arch. Petr Hrůša

Vyučující

Ing.arch. Milada Baumannová, Ph.D.