Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální zimní kurz (SPECZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPECZK - Speciální zimní kurz, Fakulta bezpečnostního inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. Úspěšné zvládnutí základních dovedností na běžkách a sněžnicích. 2. Naučit studenty orientaci a chování v zimní přírodě.3. Seznámit studenty se zásadami první pomoci v zimní přírodě .4. Vysvětlit studentům zásady sebeobrany v zimních podmínkách.5. Obeznámit studenty s bezpečnostními zásadami v zimním horském prostředí, postavení nouzového příbytku, obstaránímohně a přípravou stravy.6. Zvyšovat fyzickou kondici prostřednictvím her na rozvoj týmové spolupráce a na řešení krizových situací.

Osnova

Teoretická část:Přednášky: Bezpečnost a ochrana zdravíVýzbroj a výstrojMazání a údržba lyžíNové trendy v lyžování – carvingPraktická část:1. Všeobecná lyžařská průprava2. Speciální lyžařská průprava - jízda přímo, šikmo svahem, sesouvání, odšlapování, bruslení, snožný oblouk kesvahu, jízda v pluhu3. Základní sjezdový výcvik - oblouk v pluhu, oblouk z pluhu, oblouk z přívratu vyšší lyže, oblouk z přívratu nižšílyže4. Základní oblouky5. Modifikované oblouky (v boulích, v hlubokém sněhu)

Literatura

PŘÍBRAMSKÝ, E. aj. Sjíždění a zatáčení na lyžích. Česká škola lyžování. 1. vydání. Praha: Svaz lyžařů České republiky,1996.SOUKUP, J. Lyžování podle alpských lyžařských škol. 1.vydání. Praha: Olympia, 1991.

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Pavel Tušil

Vyučující

Mgr. Šárka CenkováMgr. Milena Černádoc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.PeadDr. Zlatava Jakubšová, Ph.D.Mgr. Fabiána KyselováMgr. Roman MinárikMgr. Alan PanecIng. Jan Skapa, Ph.D.Mgr. Jaroslav StolaříkMgr. Václav SvobodaMgr. Pavel TušilMgr. Jiří Žídek