Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vyšetřovací metody a přístrojová technika v rehabilitaci (VMPTR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VMPTR - Vyšetřovací metody a přístrojová technika v rehabilitaci, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení studujícího se základy kinezioterapie a fyzikální terapie v rozsahu požadavků bakalářskéhooboru biomedicínský technik pro zdravotnická zařízení.

Osnova

Přednášky:Rehabilitace, historie, základní pojmy, dělení Základy vyšetřovacích technik v kinezioterapii Základy vyšetřovacích technik, goniometrie, svalový test Základy klinického vyšetření Hybný systém jako celek Hodnocení a testování hybného systému Vyšetření pohybových stereotypů, stoje, chůze Základy fyzikální terapie Základy vodoléčby, ergoterapie Rehabilitace - přístrojová technika Rehabilitace v ortopedii Rehabilitace v neurologii Paraplegie, kvadruplegie Vývojové trendy v oboru rehabilitace z pohledu přístrojové inovační techniky.Laboratoře:Nácvik polohování nemocného Vertikalizace nemocného Použití diagnostických přístrojů v rehabilitaci Použiívání kompenzačních a protetických pomůcek Masáže Praktická vodoléčba a fyzikální terapie Nácvik soběstačnosti V rámci praktických cvičení budou použity přístroje používané v rehabilitaci. Jde o přístroje využívající ultrazvuk, přístroje SONO různých firem, přístroje využívající nízkofrekvenční a středofrekvenční proudy jako přístroje Phyaction, Phyaction GALVA, přístroje Bjutylajn. Dále jde o přístroje využívající vysokofr. proudy jako přístroje Curadar, přístroje pro využití elektromagnetického pulsního pole, přístroj MTU, dále lasery přístroj Endolaser. Tyto přístroje budou využívány v přednáškách Základy fyzikální terapie a v přednášce Rehabilitační přístrojová technika.

Literatura

1. Janda,V. Svalový test2. Víle,F. Základy kineziologie. Praha 1996

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Jana Vyskotová

Vyučující

Mgr. Jana Vyskotová