Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Funkce komplexní proměnné (FKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FKP - Funkce komplexní proměnné, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty se základy diferenciálního a integrálního počtu funkcí komplexní proměnné a s teoriímocninných a Laurentových řad; současně by absolvováním tohoto kursu měli studenti získat jistou početní zručnosta schopnost aplikovat probranou teorii při řešení úloh.

Osnova

Přednášky:Diferenciální a integrální počet komplexních funkcí komplexní proměnné:komplexní čísla, rozšířená Gaussova rovina;komplexní funkce reálné a komplexní proměnné;derivace komplexní funkce komplexní proměnné;konformní zobrazení;integrál komplexní funkce, Cauchyho vzorce.Posloupnosti a řady komplexních funkcí:mocninné řady, Taylorovy řady;Laurentovy řady, klasifikace singulárních bodů;rezidua, reziduová věta a její aplikace.Cvičení:Řešení úloh na téma: komplexní čísla, rozšířená Gaussova rovina; komplexní funkce reálné a komplexní proměnné; derivace komplexní funkce komplexní proměnné; konformní zobrazení; integrál komplexní funkce, Cauchyho vzorce; mocninné a Taylorovy řady; Laurentovy řady, klasifikace singulárních bodů; rezidua, reziduová věta.Projekty:1. Derivace a integrál funkce komplexní proměnné.2. Konformní zobrazení.

Literatura

J. Bouchala: Funkce komplexní proměnné, www.am.vsb.cz/bouchala.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Jiří Bouchala, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Libor ŠindelMgr. Petr Vodstrčil, Ph.D.