Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářský seminář I. (BS-I.)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BS-I. - Bakalářský seminář I., Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

předmětu:Seznámit studenty s metodologii vypracovávaní vědecké zprávy.Získané znalosti: - znalost struktury a koncepce obecné vědecké práce.Získané dovednosti:- schopnost vytvořit samostatnou vědeckou práci.

Osnova

- Výběr tématu semestrální práce na základě individuálního zájmu studenta z témat vypsaných katedrou. - Volba cíle semestrální práce a výběr adekvátních metod pro její zpracování. - Diskuse nad osnovou semestrální práce. - Použití literatury. - Způsoby uvádění citací a sestavování seznamu použitých literárních a jiných pramenů. - Formální náležitosti semestrální práce. - Způsob a forma prezentace tabulek a grafů. - Prezentace první části semestrálních prací jednotlivými účastníky semináře a diskuse nad nimi. - Prezentace druhé části semestrální práce jednotlivých účastníků semináře a diskuse nad ní. - Recenze části práce předložené jiným studentem.- Metodologie zpracování závěrů semestrální práce.

Literatura

[1] ČVUT. Jak psát vysokoškolské závěrečné práce.Dostupné z WWW: <http://knihovna.cvut.cz/studium/jak-psat-vskp/>[2] VŠB-TUO. Elektronické informační zdroje.Dostupné z WWW: <http://knihovna.vsb.cz/sluzby/ezdroje.htm>. [3] TKAČÍKOVÁ, D. Bibliografické citace a etické zacházení s informacemi. [online]. Dostupné z WWW:<http://dspace.vsb.cz/bitstream/handle/10084/78273/bibliograficke-citace-tkacikova.pdf?sequence=3>[4] ČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, D. Jak napsat odborný text. Praha: LEDA, 1999. 255s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Michal Ritz, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Ervín Kozubek, CSc.