Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemicko-inženýrský projekt (CHIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CHIP - Chemicko-inženýrský projekt, Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

- naučit se řešit složitější inženýrské problémy a prezentovat získané výsledky- samostatně řešit konkrétní chemicko-inženýrskou úlohu- orientace ve zdrojích chemicko-inženýrských dat - pracovat v týmu- prezentovat výsledky

Osnova

Cílem předmětu je naučit studenty aplikovat poznatky z předmětu Chemické inženýrství na složitější problémy, tj.např. na problémy zahrnující několik jednotkových operací. Problémy zadávané studentům k řešení simulují (na úrovniobtížnosti odpovídající znalostem studentů) problémy, s jejichž řešením se absolventi studia setkávají v provoznípraxi. Studenti řeší zadané úkoly ve skupinách (obvykle dvoučlenných), aby se též seznámili se zásadami týmovépráce. Přístup k řešení je komplexní: analýza problému, výběr metody řešení, vyhledání potřebných dat a vlastnířešení problému. Studenti vypracovávají o řešení problému písemnou zprávu a výsledky práce obhajují při společnéprezentaci, které se zúčastňují všichni zapojení studenti a pedagogové.

Literatura

[1] WICHTERLE K. VEČEŘ M., Základy procesního inženýrství. VŠB-TU Ostrava, 2012. [2] ŠNITA, D., Chemické inženýrství I. VŠCHT Praha, 2005. [3] HOLEČEK O. a kol., Chemicko-inženýrské tabulky,VŠCHT Praha 2001.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Lucie Obalová, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Lucie Obalová, Ph.D.doc. Ing. Marek Večeř, Ph.D.