Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba II (KR II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KR II - Kresba II, Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získané znalosti: - student bude umět základní zákonitosti perspektivního zobrazení a perspektivních jevů v kontextu proporčníchvztahů, zkratek apod.;- student bude umět reagovat na zadání z okruhu figurální tvorby.Získané dovednosti:- student bude umět perspektivně a proporčně správně (s větší kresebně prostorovou orientací) zobrazit danou skutečnostkresebnými prostředky;- student bude umět aplikovat nabyté dovednosti do návrhové oblasti při kresebném skicování následně realizovanéhoobjektu.

Osnova

1. Kresba jako svébytná disciplína + kresebné projevy významných osobností převážně z odvětví prostorové tvorby.2. Znázornění organického materiálu. Práce se základy stavby, anatomie. 3. Kresba figury a zvířat, stylizace. 4.Plastické, valérové zpracování. Od celku k detailu. 5. Stavba a charakteristiky znázornění daného objektu. Zákonitostianatomie, kánon. 6. Pohyb v kresebném záznamu (skicování). Schopnost kresebně se vyjádřit, přímá vazba na praxiv oboru. 7. Osobnosti z oblasti historie i současnosti. Studium reprodukcí kresebných záznamů, a to především skicovníchv návrhové oblasti. 8. Návštěva galerie. 9. Výtvarný plenér v ZOO – studium zvířat, skicování.

Literatura

Klivar, M.- Polcar, M.: Kresba v životě člověka, SPN, Praha 1987.Parramón,J.: Jak kreslit rudkou, uhlem a křídou, Svojtka a Vašut, Praha 1987. Parramón,J.:Perspektiva pro výtvarníky, Grada, Praha 1998.Parramón,J.:Anatomie člověka, Svojtka a Vašut, Praha 1995.Teissig, K,: Technika kresby, Artia, SPN Praha 1999. Barber,B.: Základy kresby krajiny, Svojtka , Praha 2007.Hart,Ch.:Zvířata – naučte se kreslit, Toner press, Brno 2007.

Požadavky

Žádné

Garant

MgA. Alžběta Dirnerová

Vyučující

MgA. Alžběta Dirnerová