Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika na počítači I (MnP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MnP1 - Matematika na počítači I, Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s možnostmi matematických programů a naučit je tyto programy ovládat. Předmět může pomoci studentům lépe pochopit problematiku probíranou v předmětu Matematika I díky většímu množství vyřešených příkladů a okamžité kontrole výsledků při řešení na počítači. Pro inženýra i bakaláře je důležité nejen pochopení matematických principů, ale také efektivní zvládnutí programů, které bude v praxi používat pro matematické operace.

Osnova

1. Práce s matematickými programy, zápis čísel, operací, funkcí. Priorita operací.Práce s vektory. Lineární závislost a nezávislost vektorů, báze vektorovéhoprostoru.2. Práce s maticemi, zadání matice, maticové násobení, transponovaná matice.Hodnost a determinant matice, inverzní matice, řešení soustav lineárních rovnic.3. Základní elementární funkce, jejich vlastnosti a grafy. 4. Body nespojitosti. Výpočet limit, grafické zobrazení. Derivace funkce.5. Aplikace derivace. Funkce zadaná parametricky a implicitně, jejich grafy aderivace.6.Vyšetřování průběhu funkce. 7. Analytická geometrie

Literatura

Morávková, Zuzana: Matematika na počítači, VŠB – TUO, Ostrava 2005, ISBN 978-80-248-1319-6

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Zuzana Morávková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Morávková, Ph.D.