Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Schvalovací řízení pro provoz automobilu (SRRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SRRA - Schvalovací řízení pro provoz automobilu, Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude umět popsat požadavky pro schválení vozidla pro provoz na pozemních komunikacích v ČR a EU a získádovednosti při praktickém provedení adekvátních testů pro posouzení dle požadavků Stanic technické kontroly

Osnova

Základní zákonodárství - zákony a vyhlášky Ministerstva dopravy a spojů a Ministerstva životního prostředí. Technické a právní postupy při schvalování vozidel pro pozemní komunikace. Podmínky pro registraci vozidla. Instrukce pro STK. Zkušební stanice - protokoly o kontrole vozidla, rozhodnutí o technické způsobilosti. Stanice pro měření emisí SME, TUV, UVMV. Emisní limity pro mobilní zdroje znečišťování (EURO 3, EURO 4, EURO 5). Dopravní politika Evropské unie.Udržitelná doprava.Podpora energeticky výkonných a méně znečišťujících vozidel.Podpora výkonných a udržitelných dopravních systémů.Ochrana ekologicky citlivých oblastí.Podpora udržitelné městské dopravy.Omezení vlivu letadel a lodí na životní prostředí.Vývoj a zavádění dopravních prostředků odpovídající normám stanoveným příslušnými mezinárodními orgány.Vytváření hlukových bariér.Postupný přesun osobní a nákladní dopravy na dopravu železniční.Alternativní druhy pohonných hmot, apod.

Literatura

1. www.mdcr.cz2. http://www.env.cz/__C1256D51007C88C5.nsf/pages/legislativa3. http://www.env.cz/AIS/web-pub.nsf/$pid/MZPVVFGRYEP84. ŠKAPA, P. Vliv dopravy na životní prostředí. Ostrava : VŠB-TU Ostrava, 2000.5. HERČÍK, M., LAPČÍK, V., OBROUČKA K. Ochrana životního prostředí pro inženýrské studium. Ostrava :VŠB - TU Ostrava, 1994.6. DANĚK, A., BRONČEK, M., JANOŠEC, J., JURÁK, J. Opravárenství silničních vozidel I. Ostrava : VŠB-TU, 2000.7. DANĚK, A., RICHTÁŘ, M., RUBÁČ, I. Opravárenství silničních vozidel II. Ostrava : VŠB-TU, 2004.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Zuzana Klečková, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Zuzana Klečková, CSc.Ing. Filip Ovčačík, Ph.D.Ing. Marek Velička, Ph.D.