Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční řízení a rozhodování (FŘR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FŘR - Finanční řízení a rozhodování, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s vybranými oblastmi finančího řízení a rozhodování. Absolvováním tohoto předmětu budou studenti schopni:- objasnit význam faktoru času a rizika při finančním řízení a rozhodování,- aplikovat kritéria hodnocení investičních projektů,- popsat výhody a nevýhody dlouhodobých zdrojů financování, - provést analýzu zdrojů financování,- uplatnit získané poznatky při tvorbě finančního plánu.

Osnova

1: Podstata finančního řízení a rozhodování. 2: Finanční analýza. 3: Přístupy k měření výkonnosti podniku.4: Kapitálová struktura a náklady kapitálu.5: Využití faktoru času a rizika ve finančním řízení a rozhodování. 6: Investiční rozhodování.7: Interní zdroje financování. 8: Externí zdroje financování.9: Dividendy, dividendové teorie, dividendové politiky. 10: Oceňování podniku.11: Finanční plánování.

Literatura

1. DLUHOŠOVÁ, D. Finanční řízení a rozhodování podniku. Praha: EKOPRESS, 2010. ISBN 978-80-86929-68-2 .2. FOTR, J.; SOUČEK, I. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0939-2 . 3. Grunwald, R.; Holečková, J. Finanční analýza a plánování podniku. Praha: EKOPRESS, 2007. ISBN 978-80-86929-26-2 .4. RICHTAROVÁ, D. a kol. Sbírka příkladů z finančního řízení a rozhodování podniku, SOT, vol. 12 Ostrava: VSB-TUOstrava.5. Valach, J. a kol. Investiční rozhodování a dlouhodobé financování. Praha: EKOPRESS, 2010. ISBN 978-80-86929-71-2 .

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová

Vyučující

Ing. Martina Borovcová, Ph.D.doc. Ing. Miroslav Čulík, Ph.D.Ing. Petr Gurný, Ph.D.Ing. Petr KrálovičIng. Dagmar Richtarová, Ph.D.Ing. Jiří Valecký, Ph.D.