Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční řízení a rozhodování (FŘRK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FŘRK - Finanční řízení a rozhodování, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s vybranými oblastmi finančího řízení a rozhodování. Absolvováním tohoto předmětu budou studenti schopni:- objasnit význam faktoru času a rizika při finančním řízení a rozhodování,- aplikovat kritéria hodnocení investičních projektů,- popsat výhody a nevýhody dlouhodobých zdrojů financování, - provést analýzu zdrojů financování,- uplatnit získané poznatky při tvorbě finančního plánu.

Osnova

1: Podstata finančního řízení a rozhodování. 2: Finanční analýza. 3: Přístupy k měření výkonnosti podniku.4: Kapitálová struktura a náklady kapitálu.5: Využití faktoru času a rizika ve finančním řízení a rozhodování. 6: Investiční rozhodování.7: Interní zdroje financování. 8: Externí zdroje financování.9: Dividendy, dividendové teorie, dividendové politiky. 10: Oceňování podniku.11: Finanční plánování.

Literatura

1. DLUHOŠOVÁ, D. Finanční řízení a rozhodování podniku. Praha: EKOPRESS, 2010. ISBN 978-80-86929-68-2 .2. FOTR, J., SOUČEK, I. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0939-2 . 3. RICHTAROVÁ, D. a kol. Sbírka příkladů z finančního řízení a rozhodování podniku, SOT, vol. 12 Ostrava: VSB-TUOstrava.4.Valach, J. Investiční rozhodování a dlouhodobé financování. Praha:EKOPRESS, 2006. ISBN 80-86929-01-9

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová

Vyučující

Ing. Martina Borovcová, Ph.D.doc. Ing. Miroslav Čulík, Ph.D.Ing. Dagmar Richtarová, Ph.D.