Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslový design II (PDII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PDII - Průmyslový design II, Fakulta strojní, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubit a rozšířit vědomosti a přehled v oblasti vývoje designu v II. pol. 20. stol., na základě řešení problémovýchúloh získat další dovednosti z oblasti průmyslového výtvarnictví.

Osnova

1/ Design 80. let 20 stol. – Memphis a postmoderna 80. let2/ Design 80. let 20 stol. – high-tech a nástup počítačů3/ Design 90. let 20 stol. – „méně přepychu, více odpovědnosti“4/ Design 90. let 20 stol. – k syntéze protikladných principů5/ Začátek 21. století – výzva nových technologií a materiálů6/ Začátek 21. století – „znovunalezený ráj?“, utopie versus realita7/ Portrét zahraničního designéra (Philippe Starck, …) – koncepty a přístup k designu, vzdělání a rané dílo, dalšínávrhy, design výrobků8-12/ Řešení designu jednoduchého výrobku13/ Barevná úprava strojů a pracovního prostředí14/ Kriteria hodnocení průmyslového designu

Literatura

[1] PLCHOVÁ, A., HRUDIČKOVÁ, M.: Design v konstrukci strojů - návody do cvičení - 1. vyd. Ostrava, VŠB - Technickáuniverzita Ostrava 2005. 53 s. ISBN 80-248-0794-7 .

Požadavky

Žádné

Garant

MgA. Petr Nenička

Vyučující

MgA. Petr Nenička