Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální programovací techniky (SPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPT - Speciální programovací techniky, Fakulta strojní, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je seznámit studentu s principem OOP. Vyučovacím jazykem je převážně C++ a C#.Studenti se podrobně seznámí s převážnou částí sytnaxe a principy jazyka, důraz je kladen na principy OOP nezávsléna konkrétním jazyku.

Osnova

1. Principy OOP, zapouzdření, přetížené funkce2. Konstruktory a destruktory, inicializace objektů hodnotou3. Dědičnost, volání konstruktorů předka, přepisování metod v potomcích.4. Polymorfizmus, virtuální funkce.5. Zpracování chybových stavů, mechanizmus výjimek.6. Operátory, numerické operátory a jejich přetěžování.7. Operátory nenumerické operátory a jejich přetěžování.8. Dynamická alokace paměti a problematika operátoru = a copy konstruktoru.9. Kompilace, linkování vícesouborových projektů. Tvorba a použití DLL knihoven. 10. Tvorba, registrace a použití COM komponent pomocí ATL knihovny.11. Tvorba COM komponent v režimu inprocess a outofprocess serverů, použití Automation rozhraní.12. Tvorba registrace a použití ActiveX komponent pomocí ATL knihovny.13. Integrace vytovřených ActiveX komponent do programů třetích stran (IE, Intouch).

Literatura

ECKEL. B. Myslíme v jazyce C++.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D.