Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočty a konstrukce strojních dílů (VaKSD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VaKSD - Výpočty a konstrukce strojních dílů, Fakulta strojní, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výpočty únosnosti a konstrukce zvlášť exponovaných strojních dílů

Osnova

1. Všeobecné zásady při tvorbě dílenských výkresů, lícování opracování, technologie2. Dimenzování dynamicky namáhaných strojních dílů s ohledem na technologii.3. Spojovací hřídele a jejich dimenzování. Kritické otáčky.4. Způsoby spojování hřídelů a nábojů, technologie, únosnost.5. Řetězce čelních ozubených kol, planety, geometrie, kinematika.6. Kuželové soukolí typy technologie, náhradní soukolí pro pevnostní výpočet.7. Vybrané kapitoly z pevnostních výpočtů čelních a kuželových ozubených kol8. Technologie a přesnost ozubených kol, kótování a náležitosti dílenských výkresů.9. Složené planetové převody, kinematika. 10. Návrh ložisek, speciální valivá ložiska, kluzná ložiska.

Literatura

Dejl Z.: Konstrukce strojů a zařízení I. – spojovací části strojů, Montanex Ostrava 2000, ISBN 80-7225-018-3 , 225s. Moravec V., Havlík J.: Výpočty a konstrukce strojních dílů, skriptum VŠB-TU Ostrava 2005, ISBN 80-248-0878-1 , 64s. Němček, M. : Řešené příklady z částí a mechanismů strojů, spoje, skriptum VŠB-TU Ostrava 2008, ISBN 80-248-0050-0 ,111 s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jiří Havlík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miroslav Buriándoc. Ing. Jiří Havlík, Ph.D.Ing. Petr Maršálek, Ph.D.