Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geoekologie (GE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu GE - Geoekologie, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání informací o pokročilých technikách v oblasti nakládání s odpady - skládkování. Důrazje kladen na technologie pro minimalizaci skládkovaného odpadu, metody monitorování environmentální zátěže on-linea ex-situ, a optimální využití skládkového plynu při minimalizaci ukládaného BRO.

Osnova

Geofaktory životního prostředí. Geologická rizika a jejich hodnocení. Ochrana prostředí při těžbě a úpravě nerostných surovin a ukládání a likvidace odpadů. Geologické prostředí a rekultivace regenerace krajiny.

Literatura

Matějů V.: Kompendium sanačních technologií. 2006, ISBN 80-86832-15-5 , s.1-280Raclavská K., Raclavská H., Matýsek D.: 2005, Ochrana půd. Učební texty, CD ROM. VŠB – TU Ostrava. Opravené a doplněnévydání. Straka F.: Bioplyn, GAS s.r.o., Říčany 2003, ISBN 80-7328-029-9 Raclavská H.: Znečištění zemin a metody jejich dekontaminace, 1998: Učební texty VŠB – TUO, s.1-118

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Helena Raclavská, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Helena Raclavská, CSc.