Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geofyzikální přístrojová technika (GFPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu GFPT - Geofyzikální přístrojová technika, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnout obsah předmětu podle anotace. Naučit se provádět základní gravimetrická, magnetometrická, geoelektrická,seismická, radiometrická a termická měření..

Osnova

1.Přístroje pro tíhová měření - absolutní, - relativní. 2.Přístroje pro magnetická měření - laboratorní, - terénní.3.Geoelektrické aparatury - stejnosměrné, - pro elektromagnetická měření.4.Seismické aparatury - pro registraci přirozeného vlnění, - pro registraci uměle vyvolaného vlnění – málokanálové, - mnohokanálové, - s telemetrickým přenosem dat.5.Radionuklidové aparatury. Přístroje pro měření koncentrace radonu.6.Karotážní aparatury.7.Termické přístroje. U každé skupiny přístrojů základní konstrukční prvky, bloková schémata. Charakteristika nejčastěji využívaných přístrojů v ČR a v zahraničí.

Literatura

Pašteka, V. a kol. (1989): Základné geofyzikálné aparatúry. Skripta, Univerzita Komenského, Bratislava, 276 s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Lubomil Pospíšil, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Lubomil Pospíšil, CSc.