Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geoinformační infrastruktury (GII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu GII - Geoinformační infrastruktury, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

* Studenti by měli být schopni rozumět základním pojmům v oblasti geoinformačních infrastruktur.* Studenti by měli být schopni posoudit možnosti využití geoinformačních infrastruktur v kontextu specifikovanésituace.. * Studenti by měli být schopni popsat technické řešení vybraných geoinformačních infrastruktur.

Osnova

Předmět se věnuje problematice geoinformačních infrastruktur dat a služeb. Vychází z evropské legislativy zakotvenénapř. ve směrnici INSPIRE. V úvodu se studenti seznámí obecně s problematikou geoinformačních infrastruktur naúrovni regionální, národní, evropské a světové. Další část přednášek je věnována legislativnímu a normativnímurámci pro budování geoinformačních infrastruktur. Tato legislativní a normativní část je pak v další části vyváženapopisem architektur a technologií pro budování, provozování, správu a využívání geoinformačních infrastruktur.Výklad je doplněn i o praktické ukázky budování geoinformačních infrastruktur na regionální, národní, mezinárodníi globální úrovni.

Literatura

* Zhong-Ren Peng, Ming-Hsiang Tsou. Internet GIS: Distributed Geographic Information Services for the Internetand Wireless Networks. John Wiley & Sons, 31. 3. 2003 - Počet stran: 679.* SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2007/2/ES ze dne 14. března 2007 o zřízení Infrastruktury pro prostorovéinformace v Evropském společenství (INSPIRE)

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Jan Růžička, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Růžička, Ph.D.