Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hornictví (H)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu H - Hornictví, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zvládnutí úkolů a základní problematiky povrchového a hlubinného dobývání ložisek.

Osnova

Předmět seznamuje posluchače se základy hornických činností při dobývání uhelných, rudných, nerudních a stavebních nerostných surovin v ČR a ve světě hlubinným a povrchovým způsobem exploatace. V přehledu látky se posluchači seznámí s jednotlivými operacemi provázející hornickou činnost, tj. rozpojování, doprava, zakládání vytížených prostorů a zahlazením postexplotačních terénů sanacemi a rekultivacemi.

Literatura

Grygárek,J., Kryl,V. a kol.: Základy hornictví, ES VŠB – TU Ostrava, ISBN 80-7078-613-2 , Ostrava, 1998KRYL,V. a kol.: Povrchové dobývání ložisek. Skripta ES VŠB – TU Ostrava, Ostrava, 1997, ISBN 80-7078-396-6 , 282 s.SCHELLONG,L., ŠEVČÍK,A.: Technologie a technická zařízení dobývání v porubech hlubinných dolů. Skripta VŠB-TU Ostrava2008, 131 s., ISBN 978-80-248-1687-6

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Vlastimil Hudeček, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vlastimil Hudeček, CSc.Ing. Josef Chovanec, Ph.D.doc. Ing. Milan Mikoláš, Ph.D.Ing. Miroslav Seidl, Ph.D.Ing. Václav Zubíček, Ph.D.doc. Ing. Petr Žůrek, CSc.