Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z botaniky a zoologie (CvBZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CvBZ - Cvičení z botaniky a zoologie, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je určen pro studenty kombinovaného studia, jako praktické cvičení k rozvoji znalostí získaných v přednáškácha při teoretickém studiu, ke zvýšení schopnosti porozumění a interpretaci poznatků, schopnost a získání návykůpro práci v laboratoři, pro mikroskopování apod.

Osnova

1. Mikroskopování, základní postupy a práce s lupou a mikroskopem, technika zhotovování preparátů, buňka a buněčné prostředí.2. Anatomická stavba rostlinného těla, popis jednotlivých determinačních znaků, práce s klíčem. Příprava herbáře.3. Anatomická stavba živočišného těla - bezobratlí – modelové druhy a skupiny významné z hlediska hodnocení prostředí.4. Anatomická stavba živočišného těla - obratlovci – modelové druhy a skupiny významné z hlediska hodnocení prostředí.

Literatura

http://www.sci.muni.cz/~anatomy/ Svrček, M. (Eds.): Klíč k určování bezcévných rostlin. SPN Praha 1976.Kousalová, I., Kummerová, M., Lux, A. : Terminologický slovník z cytologie a anatomie rostlin.- MU Brno 2001 (skripta). HOLINKA J. & BIČÍK V. Cvičení z fyziologie živočichů. Univerzita Palackého, přírodovědecká fakulta, Olomouc, 2003. WILHELM Z. & NOVÁKOVÁ Z. Praktická cvičení z fyziologie živočichů pro studenty bakalářských oborů. Masarykova univerzita, lékařská fakulta, Brno, 2001. Crha J.,Churý J., Pánek K.: Návody k praktickým cvičením z biologie a zoologie.SPN, Praha 1996

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Barbara Stalmachová, CSc.

Vyučující

Ing. Jiří Kupka, Ph.D.Ing. Hana Švehláková