Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dynamická inženýrská geologie (DIG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DIG - Dynamická inženýrská geologie, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se znalostmi, které jim umožní pochopit obsahovou náplň předmětu tak, aby bylischopni je aplikovat v praktických činnostech oboru.

Osnova

Úvod - význam, účel, využití.Složky geologického prostředí ovlivňující inženýrskogeologické poměry ve vztahu k vodnímu režimu.Ovlivnění geomorfologických poměrů vodou.Inženýrskogeologická charakteristika a klasifikace hornin a horninových masívů a jejich ovlivnění vodou.Napjatost horninových masivů ve vztahu k vodnímu režimu.Endogenní, exogenní geodynamické procesy a antropogenní procesy ve vztahu k vodnímu režimu.Problematika inženýrskogeologických map a souboru účelových map se zaměřením na vodu.Hodnocení základových poměrů s důrazem na hydrogeologické ovlivnění.Problematika speciální inženýrské geologie a inženýrskogeologického průzkumu pro vodní stavby (přehrady, přečerpávacívodní elektrárny, protipovodňové hráze atd.).

Literatura

Marschalko,M., Mullerová,J. (1999): Cvičení z inženýrské geologie. Skriptum VŠB-TU Ostrava.Ondrášik,R., Rybář,J.(1991): Dynamická Inžinierska geológia. SPN BratislavaPašek,J., Matula,M. (1996): Inženýrská geologie - tech.průvodce, díl I,II. Praha.Marschalko, M (2005): Engineering geology. VŠB - Technical University of Ostrava, Faculty of Mining and Geology, 49s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Marian Marschalko, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Marian Marschalko, Ph.D.