Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Investiční procesy pro znovuvyužití Brownfields (INVB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INVB - Investiční procesy pro znovuvyužití Brownfields, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět seznamuje studenty s jednotlivými procesy přípravy a realizace projektů v investiční výstavbě ve vazběna znovuvyužití Brownfields. Předmět klade důraz především na přípravné fáze, kde se studenti seznámí s jednotlivýmiformami dokumentací. Studenti se v průběhu předmětu dozví o investičním procesu,o jeho jednotlivých fázích, investičníhocyklu, o dokumentacích , rozhodovacích vstupech. Budou seznámeni s formami podnikatelských záměrů, studií příležitostí,proveditelnosti a realizační studie.

Osnova

Úvodní přednáška (investování, investování ve stavebnictví, strategie a investování), Terminologie investováníve výstavbě, Právní normy v souvislosti s investováním ve výstavbě, Klasifikace investičních projektů v souvislostís regeneracemi brownfields, Základní subjekty a partneři v investičním procesu ve výstavbě (oprávnění k výkonučinností, Celkový model investičního cyklu (základní schéma, specifika přípravných fází, kontrolní vstupy státnísprávy, rozhodovací vstupy investora), Předinvestiční fáze investičního cyklu I (časové parametry, účastníci, procesy),Předinvestiční fáze investičního cyklu II (dokumentace fáze,metoda logického rámce, swot analýza), Investiční přípravaa pozemek (územní řízení, průzkumové práce), Investiční fáze I (etapa zadávání realizace, dodavatelské modely),Výběrové řízení v investičním procesu ve výstavbě, Investiční fáze II (realizační příprava a realizace - časovéparametry, účastníci, procesy, dozory), Provozní fáze + Likvidační fáze (časové parametry, účastníci, procesy),Základy ekonomických aspektů investování ve výstavbě, finanční aspekty investičního cyklu,celková rekapitulace.

Literatura

Boardman A. et al, Cost Benefit Analysis: Concepts and Practice. Prentice Hall 2005. Brigham E.F. at al.: Financial Management. Theory and Practice. Thomson Learning Academic Resource Center, 2008.Fotr J. : Podnikatelský plán a investiční rozhodování, Grada, Praha 1995Higgins R.C.: Analýza pro finanční management, Grada, Praha 1997Kuta V.: Investiční proces a jeho technicko organizační aspekty, FAST, VŠB-TU OstravaMalý I., Mališová I.: Hodnocení veřejných projektů, MU Brno, 1997Stavební zákon a jeho příslušné vyhláškyTillmann J.: Příprava, provádění a užívání staveb, Prospektum Praha 1997Valach J. Investiční rozhodování a dlouhodobé financování, VŠE Praha 1994

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. et Ing. František Kuda, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Česelský, Ph.D.doc. Ing. et Ing. František Kuda, CSc.Ing. Eva Wernerová Beránková, Ph.D.