Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa EU v životním prostředí (LEUvŽP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LEUvŽP - Legislativa EU v životním prostředí, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se orientují v legislativě týkající se ochrany a tvorby životního prostředí. Dokáží použít platnou legislativupři řešení zadané problematiky, jsou schopni opatřit si informace pro práci s praxí a mají schopnost prokázat všeobecnýpřehled a vyhodnotit danou problematiku.

Osnova

1. Přístup k informacím v životním prostředí – legislativa EU, 2. Aarhuská úmluva, česká právní úprava.3. Územní plánování a územní rozvoj. 4. Posuzování vlivů na ŽP. Legislativa pro sanace, sanační limity. 5. Hluk a vibrace v ŽP. Veřejné zdraví. 6. Kulturní a technické památky.7. Ochrana přírody a krajiny, krajinný ráz, biodiverzita. 8. Ochrana půd a půdní fond. Povrchové a podzemní vody. 9. Doprava. 10. Komunikace s veřejností o záměrech rozvoje brownfieldu – čištění, využití, problémy. Účast veřejnosti naaktivitách v ŽP. 11. Financování – veřejné zakázky, PPP.

Literatura

Herčík, Miloslav et al. Legislativa a ochrana životního prostředí (skriptum). Ostrava: VŠB-TUO, 2008. Herčík, Miloslav. Ochrana životního prostředí a legislativa. Ostrava: Vysoká škola podnikání, a.s., 2004. Cingoš, J. - Dudová, J. - Pálenská, D. - Pekárek, M. - Průchová, I. Praktikum z práva životního prostředí. Masarykovauniverzita, Brno, 1996, 129 s. ISBN 80-210-1432-6 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Lenka Urbancová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marcela Davidová, Ph.D.