Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování v péči o krajinu (ModKraj)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ModKraj - Modelování v péči o krajinu, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Shrnutí a definice programových prostředků a metod pro informační systémy a projektování. Umí získat a ověřit datapro model, vytvářet projekty územního plánování, jejich přípravu a vytvoření modelu terénu a provedení následnýchanalýz. Zisk základních přehledů o postupech a možnostech vizualizace.Na základě pochopení principů popsat a navrhnoukompletní projekt obnovy krajiny.

Osnova

1. Systémy pro uzemní plánování a modelování krajiny.2. Prostředí pro realizaci GIS v environmentální praxi.3. Metody sběru prostorových dat. Prezentace dat v GIS.4. Environmentální, ekonomická data. Data územního plánování.5. Dálkový průzkum Země. Vytváření podkladů územního plánování.6. Pokročilé geostatické výpočty.7. Analýza environmentálních dat v GIS.8. Syntéza dat o krajině, vytváření projektů.9. Speciální úkoly v řešení problematik brownfield.10. Digitální modely terénu příklady modelů krajiny.11. Vyhodnocení dat v 3D prostoru.12. Možnosti vizualizace v GIS.

Literatura

STALMACHOVÁ, B., DANEL, R., VOJVODÍKOVÁ, B., NEUSTUPA, Z., LABODOVÁ, A., COTIC, B., DOLEŽELOVÁ, L., LACKOVÁ, E.,FRANKOVÁ, H. Nejlepší praktiky v managementu brownfieldů - část B. Ostrava : Vysoká škola báňská - Technická univerzitaOstrava, 2012. 179 s. ISBN 978-80-248-2797-1 .Neustupa, Z. Aplikace informačních technologií pro modelování a tvorbu krajiny po hornické činnosti, VŠB-TUO, 2006, 186 str, Pc545edock.vsb.cz/texty/hab.pdfTuček, J.: GIS (1998): Principy a praxe. Praha: Computer Press. Understanding GIS. Redlands (CA, USA): ESRI, 1990.Bonham - Carter, G. F. (1994): Geographic Information Systems for Geoscientists. Ontario: Pergamon Press. Minami, M.: Using ArcMap. ESRI, Inc., Redland, 2000.Tucker, C.: Using ArcToolbox. ESRI, Inc., Redland, 2000.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr.Ing. Zdeněk Neustupa

Vyučující

doc. Dr.Ing. Zdeněk Neustupa