Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktické cvičení z vrtání (PCV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCV - Praktické cvičení z vrtání, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studentům jsou v rámci praktického cvičení prezentovány některé vybrané druhy vrtných prací, při nichž si mohouověřit, do jaké míry zvládli konkrétní učivo probírané v rámci přednášek, zda jsou schopni řešit jim zadané praktickéúkoly v polních podmínkách a to jak při vrtání na vrtné soupravě, tak při stendovém výzkumu vrtných nástrojů vlaboratořích. Studenti musí být schopni nalézt optimální postupy těchto prací a s pomocí vedoucího cvičení aplikovatsvé teoretické poznatky v praxi, volit optimální řešení zadaného problému. V neposlední řadě je cílem předmětunaučit studenty samostatně pracovat na konkrétních úkolech s využitím vrtné techniky, získaná naměřená data analyzovata vyhodnocovat při sestavování geologického profilu (1. část cvičení) a stanovení optimálního režimu vrtání diamantovýchvrtných nástrojů (2. část cvičení).

Osnova

Absolvování praktického cvičení dle pokynů vedoucího.

Literatura

Müllerová, J. et al. (1982): Informace získávané z průzkumných vrtů a jejich zpracování. Skripta pro PGS, VŠB OstravaMarschalko, M., Müllerová, J. (1999): Cvičení z inženýrské geologie. Skripta VŠB-TU Ostrava

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Martin Klempa, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Petr Bujok, CSc.Ing. Martin Klempa, Ph.D.