Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování hydrogeologického průzkumu (PHGP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PHGP - Projektování hydrogeologického průzkumu, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je pokrýt širokou škálu tematických okruhů (viz anotace předmětu) tak, abychom studentům přiblížilizákladní terminologii, zákonitosti a metody v rámci daného předmětu včetně jejich praktického uplatnění.

Osnova

Metody a metodika HG průzkumných prací, účelové komplexy metod (laboratorní, polní). Vyhodnocovací metody laboratornícha terénních zkoušek, systémové přístupy, technické, ekonomické a ekologické aspekty zpracovávání projektu podleúčelu. Průzkum a sanace znečištění podzemních vod (monitoring znečistění, pásma hygienické ochrany, střety zájmů).Sestavování HG řezů a účelových map pro územní plánování a projektování inženýrských děl, sanačních prací a rekonstrukcí.Průzkum pro budování povrchových a podzemních skládek odpadů. Přehled právních předpisů a norem.

Literatura

MÜLLEROVÁ, J. et al. (1982): Informace získané z průzkumných vrtů a jejich zpracování. Skripta PGS VŠBHOMOLA, V., GRMELA, A. (1991) : Geologie kapalin a plynů. 2. část Hydrogeologie.- 2.díl Skripta VŠB Ostrava.HOMOLA, V., KLÍR, S. (1987) : Hydrogeologie ČSSR III - Hydrogeologie ložisek nerostných surovin Academia PrahaMELIORIS, L., MUCHA, I., POSPÍŠIL, (1988): Podzemná vod, Metody výskumu a prieskumu. Alfa Bratislava / SNTL PrahaSCHEJBAL, C. (1987): Metodika a projektování geologického průzkumu, skripta VŠB

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Petr Bujok, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Naďa Rapantová, CSc.