Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové řízení (Poč.Ř)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Poč.Ř - Počítačové řízení, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je rozvíjet otázky teorie automatického řízení na oblast diskrétně pracujících systémů. Předmětpřibližuje metody popisu diskrétních systémů a práce se vzorkovanými signály. Studenti se seznámí s řešením otázeksyntézy diskrétních systémů jak z pohledu klasické teorie řízení, tak z pohledu stavového popisu a řízení dynamickéhosystému.

Osnova

Lineární dynamický systém s diskrétně pracující řídící částí.Otázky vzorkování a tvarování signálů, Shanonův teorém.Z a Z-modifikovaná transformace, její využití k popisu lineárních diskrétních dynamických systémů.Metody popisu dynamických vlastností lineárních diskrétních dynamických systémů, diference, diferenční rovnice,časové řady, zpětná Z.T.Tvarovače, diskrétní popis spojitě pracující soustavy.Spojování spojitě a diskrétně pracujících prvků, filtrace vzorkovaných signálů.Řešení diskrétních řídících systémů pro nulovou regulační odchylku a konečný počet kroků řízení.Kompenzační metody návrhu diskrétního systému, omezení maximálního překmitu regulované veličiny.Metody diskretizace a náhrady spojitě pracujících regulátorů diskrétními.Aproximativní metody návrhu číslicových regulátorů.Hodnocení kvality chování diskrétních regulačních obvodů.Prezentace a návrh lineárních diskrétních dynamických systémů ve stavovém prostoru.., číslicové regulátory s pozorovatelemstavu.Aplikace fuzzy systémů v diskrétním řízeníDistribuované systémy řízení technologických procesů.

Literatura

Kebo, V., Hrnčír, M. : Malé programovatelné automaty Allen-Bradley, základní uživatelská příručka SLC-500. VŠB TU Ostrava 1996.[2] Kubík,S. a kol. : Teorie automatického řízení I. SNTL Praha, 1982.[3] Víteček, A. : Matematické metody automatického řízení. Skripta VŠB Ostrava, 1988

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr. Ing. Vladimír Kebo

Vyučující

doc. Dr. Ing. Vladimír KeboIng. Vladislav Vančura, Ph.D.