Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do aplikované fyziky (UAF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAF - Úvod do aplikované fyziky, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Stedent si pamatuje základní fyzikální vztahy a definice.Vybrané fyzikální vztahy odvozuje a objasňuje.Aplikuje fyzikální vztahy na řešení modelových příkladů.

Osnova

1. Aplikovaná jaderná fyzika2. Defektoskopie a diagnostika3. Optická diagnostika a optoelektronika4. Speciální materiály5. Progresivní technologie porušování materiálůPro každý ze směrů jsou plánovány dvě přednášky v celkovém rozsahu 4 vyučovací hodiny a čtyři semináře v celkovémrozsahu 8 vyučovacích hodin. Tento cyklus bude doplněn vstupní a závěrečnou přednáškou o širší náplni aplikovanéfyziky, která má vytvářet spojení teoretického popisu reality s jeho aplikací na řešení problémů technické praxe.Tyto přednášky budou doplněny semináři, na kterých budou rozebírány příklady z praxe, řešení modelových problémůatd.

Literatura

Horák, Z.; Krupka, F.: Fyzika. SNTL, Praha, 1981Horák, Z.: Praktická fyzika. SNTL, Praha, 1958

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jan Valíček, Ph.D.

Vyučující

Doc. Dr.RNDr. Petr Alexadoc. RNDr. Richard Dvorský, Ph.D.prof. Ing. Libor Hlaváč, Ph.D.doc. RNDr. Petr Hlubina, CSc.doc. Dr. Ing. Michal Lesňákdoc. Dr. Mgr. Kamil Postava