Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vlivy poddolování a ochrana životního prostředí v hornické krajině (VPOŽP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPOŽP - Vlivy poddolování a ochrana životního prostředí v hornické krajině, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Řešit problematiku životního prostředí z hlediska vlivu poddolování a hornické činnosti. Zaměřit se na tuto problematikuz hlediska ochrany ŽP, v jednotlivých složkách ŽP. Posluchači budou schopni si opatřit informace pro práci s praxí,prokázat všeobecný přehled o problematice a dokázat odvádět výsledky kvalitní práce zcela sám, prokázat schopnostkomunikace (aktivní mluvený i psaný projev), zvládnout odbornou terminologii.

Osnova

• Krajina, její prvky , složky a činitelé• Typizace krajiny, její složky a faktory• Geomorfologické členění krajiny• Vztah krajiny k vodnímu režimu, půdě, vegetaci, fauně a klimatu• Transformace krajiny inženýrskou činností s důrazem na stavebně-inženýrskou činnosti• Územní plánování jako legislativní nástroj tvorby krajiny• Řešení krajinného prostoru v pohornické krajině (sanace, rekultivace)

Literatura

Neset, K. Vlivy poddolování, SNTL Praha 1984Kratzsch, H. Bershsdenkunde, Deutscher Markscheider-Verein e.V., Bochum 1997 ISBN 3-00-001661-9 NOVÁK, J.: Mezný úhel vlivu v poklesové kotlině. VŠB-TU Ostrava 2000,ISBN 80-7078-657-4 SCHENK, J. Časový faktor důležitý prvek při zkoumání dynamiky vývoje poklesové kotliny, VŠB-TU Ostrava 1997, ISBN80-7078-507-1

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.