Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy optické diagnostiky (ZOD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOD - Základy optické diagnostiky, Hornicko-geologická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit se s obecnými zákonitostmi užití optického záření v měřicích metodách a různými způsoby měření s důrazemna využití při měření indexu lomu, změny fáze a změny polarizačního stavu, resp. měření délek, posunutí a topografiepovrchu.

Osnova

1. Úvod.2. Měření indexu lomu a fázových změn.3. Fotometrie.4. Optická mikroskopie.5. Měření topografie povrchu.6. Měření délek a jejich změn.7. Měření rychlosti.8. Stanovení průběhu fyzikálních polí.9. Spektroskopie.

Literatura

Fuka, J., Havelka, B., Optika. SPN, Praha, 1961;Brož, J.: Základy fyzikálních měření. SPN, Praha, 1961;Sochor, V.: Lasery a koherentní svazky. Academia, Praha 1990;Halliday, D., Resnick, R., Walker, J.: Fyzika 4. Elektromagnetické vlny – optika – relativita. Vyd. 1., Praha:Vutium a Prometheus, 2001.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Petr Hlubina, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Hlubina, CSc.