Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská politika (HP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HP - Hospodářská politika, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zaměření se zejména na praktickou hospodářskou politiku a její uplatňování v podmínkách Českérepubliky a Evropské unie podle soudobých konceptů. Kurz navazuje na Hospodářskou politiku B a C z magisterskéhostupně studia a především syntetizuje poznatky z teoretických předmětů doktorského studia v oboru Ekonomie, zejménadoplňuje předmět Teorie hospodářské politiky, Monetární teorie a Teorie protimonopolní regulace. Podstatnou součástí kurzu je jednak politologicko-právní náhled na praktickou hospodářskou politiku (podstata hospodářsko-politickéhorozhodování v kontextu teorie časové nekonzistence, teorie racionálních očekávání, vládního selhání a vlivu zájmovýchskupin), dále pak rozbor jednotlivých modelových konceptů, ve kterých byla uplatňována praktická hospodářská politikav jednotlivých zemích.

Osnova

Výuka probíhá formou individuálních konzultací k vybraným tématům hospodářské politiky souvisejících se zaměřenímdisertační práce. Podmínkou je předložení příspěvku, který bude zaslán do recenzního řízení ve vědeckém časopise.

Literatura

KLIKOVÁ, Christiana a Igor KOTLÁN. Hospodářská politika. Ostrava: Sokrates, 2006. ISBN 80-86572-37-4 .SLANÝ, Antonín a Milan ŽÁK. Hospodářská politika. Praha: C .H. Beck, 1999. ISBN 80-7179-237-3 .Časopisy Politická ekonomie, Finance a úvěr (2010-2012)

Požadavky

Žádné

Garant

prof. JUDr. Ing. Igor Kotlán, Ph.D.

Vyučující

prof. JUDr. Ing. Igor Kotlán, Ph.D.doc. Ing. Zuzana Kučerová, Ph.D.doc. Ing. Zuzana Machová, Ph.D.Ing. Natalie Uhrová, Ph.D.