Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Horní právo a bezpečnostní předpisy (HPBP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HPBP - Horní právo a bezpečnostní předpisy, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vést posluchače k analýze a posouzení aplikace obdržených informací v oblasti horního práva abezpečnostních předpisů.

Osnova

·Integrace státu do hornictví - Státní báňská správa, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo ŽP·Předpisy v oblasti horního práva, hlavní okruhy.·Ochrana nerostných zdrojů a bezpečnosti práce v právních normách nejvyšší právní síly ·Hornická činnost a činnost prováděná hornickým způsobem·Horní zákon, hlavní okruhy, dodatky·Horní zákon - nerostné bohatství, nerosty, ložiska, povinnosti organizace při využívání výhradního ložiska, oznamovací povinnost·Hospodárné využívání výhradních ložisek, povolování a ohlašování hornické činnosti·Plán otvírky a přípravy dobývání ·Úhrady a finanční rezervy související s hornickou činnosti a využití těchto prostředků. ·Odborná způsobilost v oblasti hornictví, udělování osvědčení o odborné způsobilosti,oprávnění a povolení v oblasti hornictví ·Legislativní postup při schvalování činnosti v oblasti hornictví·Přehled bezpečnostních předpisů v hornictví·Příslušný bezpečnostní předpis podle zaměření studijního oboru ·Příklady legislativních požadavků v oblasti hornictví v EU, USA

Literatura

- Zákon č. 44/1988 Sb., 61/1988 Sb.- Vyhlášky ČBÚ č. 22/1989 Sb., 26/1989 Sb.- Předmětné souvísející obecně závazné předpisy vyhlášené ve Sbírce zákonů

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Alois Adamus, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Alois Adamus, Ph.D.Ing. Josef Chovanec, Ph.D.prof. JUDr. Ing. Roman Makarius, CSc.prof. Ing. Pavel Prokop, CSc.Ing. Petr Urban, Ph.D.JUDr. PhDr. Vítězslav Urbanec, Ph.D.