Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydrogeologie a podzemní hydraulika (HPH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HPH - Hydrogeologie a podzemní hydraulika, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je pokrýt širokou škálu tematických okruhů (viz anotace předmětu) tak, abychom studentům přiblížilizákladní terminologii, zákonitosti a metody v rámci daného předmětu včetně jejich praktického uplatnění.

Osnova

Základy hydrauliky proudění a akumulace podzemních vod v horninovém prostředí a základy hydrogeologie podzemních vod v aplikaci pro vodní hospodářství. Účelem předmětu je seznámit posluchače se základními předpoklady akumulace vod v horninovém prostředí, charakteristikami horninového i zvodněného prostředí, s metodami průzkumu vodních zdrojů, jejich hodnocením, s výpočty zásob vodních zdrojů a jejich jímáním. Nedílnou součástí je výuka zásad ochrany zdrojů podzemních vod v oblasti prevence (včetně stávající legislativy) i reparace ohrožených zdrojů.

Literatura

Šráček O. , Kuchovský T (2003): Základy hydrogeologie, Skripta MU BrnoHomola V., Grmela A. (1987) : Hydrogeologie. - I. díl. Skripta VŠB Ostrava.Homola V., Grmela A.(1991) : Geologie kapalin a plynů. - 2. část Hydrogeologie. - 2. díl. Skripta VŠB Ostrava.Homola V., Grmela A.: Cvičení z hydrogeologie.- 1.díl Skripta VŠB Ostrava, 1984

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Naďa Rapantová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Arnošt Grmela, CSc.doc. Ing. Naďa Rapantová, CSc.