Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářské struktury a struktury podnikání v českých zemích v letech 1918 - 1938 (HSCS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HSCS - Hospodářské struktury a struktury podnikání v českých zemích v letech 1918 - 1938, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

- schopnost charakterizovat podmínky vzniku samostatného Čs. státu a podmínek vzniku a upevnění československéhokapitálu,- získání pokročilejších znalostí ekonomiky první republiky,- znalost fungování malého a středního podnikání, jakožto i živnostenské správy v období 1918 - 1938,- rozšířené znalosti v problematice průmyslu a obchodu a mezinárodní vazby Československé republiky.

Osnova

• Vznik samostatného čsl. hospodářství – kroky k upevnění čsl. kapitálu• Struktura kapitálu, průmyslu a obchodu, mezinárodní vazby• Profilující odvětví, představitelé a podnikatelské osobnosti• Malé a střední podnikání, fungování živnostenské správy

Literatura

Geršlová, J.: Hospodářská minulost českých zemí. 1. díl. Období od poloviny 19. století do 2. světové války. Ostrava. 1997.Geršlová, J. – Sekanina, M.: Lexikon našich hospodářských dějin. Praha. 2003.Lacina, V.: Hospodářství českých zemí 1880 – 1914. Praha. 1990.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. PhDr. Jana Geršlová, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Jana Geršlová, CSc.