Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika B (INFB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INFB - Informatika B, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. získat základní znalosti o informačních systémech v podnicích a institucích2. pochopit úlohu a uplatnění ICT v ekonomických subjektech3. pochopit základní datové struktury, databázové koncepty4. pochopit tvorbu algoritmů ekonomických úloh5. seznámit se s problematikou bezpečnosti a ochrany dat.

Osnova

1. Podniková informatika – úvod, role a význam.2. Analýza a návrh řešení ekonomických úloh – algoritmizace.3. Analýza a návrh řešení ekonomických úloh – algoritmizace.4. Prostředky vyjádření algoritmizace a návaznost do fungování ekonomických subjektů.5. Procesní řízení, modelování procesů v ekonomických subjektech.6. Databázové zpracování dat.7. Systémy řízení báze dat.8. Informační systémy (IS) – role a význam ve firmách a institucích.9. Informační systémy – komponenty, aplikace.10. Aplikace IS, ERP, ECM, CRM.11. Bezpečnost ICT.12. Elektronické obchodování.13. Integrace a řízení podnikové informatiky.14. Aktuální trendy v oblasti ICT v kontextu podnikové informatiky.

Literatura

GÁLA, Libor, Jan POUR a Zuzana ŠEDIVÁ. Podniková informatika. 2. vydání. Praha: Grada Publishing, 2009. ISBN 978-80--247-2615-1.VOŘÍŠEK, Jiří. Strategické řízení informačního systému a systémová integrace. Praha: Management Press, 2006. s.324, ISBN 80-85943-40-9 .

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

prof. Ing. Dušan Marček, CSc.

Vyučující

Mgr. Bohumila FuchsováMgr. Jaroslav HodlPaedDr. Bc. Petr Hubáček, Ph.D.Mgr. Aleš KubíčekMgr. Marek Machalíkprof. Ing. Dušan Marček, CSc.Ing. Jan Ministr, Ph.D.Ing. Vítězslav Novák, Ph.D.Igor OsohaIng. Martin Pochyla, Ph.D.Ing. Jiří RománekIng. Petr Rozehnal, Ph.D.Mgr. Martin SkýbaRNDr. Jaroslav Ševčík, Ph.D.doc. Ing. Milena Tvrdíková, CSc.Ing. Pavel Vlček, Ph.D.