Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Infrastruktura sídel (InfS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu InfS - Infrastruktura sídel, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače se zásadami územního plánování, vedením technických sítí , problematikouv dopravě , včetně bezbariérpvého řešení a jejich funkcemi v sídelním systému a zobrazení v územně plánovacídokumentaci.

Osnova

Cílem předmětu je seznámit posluchače se zásadami vedení technických sítí a dopravy a jejich funkcí v sídelnímsystému a jejich zobrazení v územně plánovací dokumentaci.

Literatura

-zákon č. 183/2006 Sb., stavební řád a prováděcí vyhlášky-zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích-zákon č. 458/2000 Sb., energetický zákon, ČSN 736005-zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích-398/2009 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopnostípohybu a orientace-ŠRYTR, P. a kol.: Městské inženýrství, 1.díl, Academia Praha 1999-HASÍK, O.:Územní plánování, VŠB TU Ostrava, FAST 2003-HASÍK, O.:Stavby vodovodů a kanalizací, VŠB TU Ostrava, FAST 2009-HASÍK, O.:Milníky vývoje územního plánování měst ve světě aa technická infrastruktura, VŠB TU Ostrava, FAST 2008-MAIER, K.: Územní plánování, ČVUT Praha 1995-ČSN zaměřené na dopravu a sítě

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. arch. Hana Paclová, Ph.D.

Vyučující

Ing. arch. Dagmar KutáIng. arch. Hana Paclová, Ph.D.Ing. Zbyněk Proske, Ph.D.Ing. Jana Sawczak PeterováIng. Václav ŠkvainIng. Renata Zdařilová, Ph.D.Ing. Karel Zeman