Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interakční trénink (INTERT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INTERT - Interakční trénink, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Obsah předmětu patří do kategorie tzv. soft skills, což jsou dovednosti založené nikoli na znalostech, ale na zkušenostech.Předmět je zaměřen na osobnostní rozvoj a sebepoznání studenta, zejména s ohledem na způsob jeho interakce ve skupiněnebo v týmu. Cílem je podpořit chování, které mezilidský kontakt a týmovou práci usnadňuje a odbourat způsoby chování,které ji mohou narušovat.Interakční trénink probíhá zážitkovou formou, tj. pomocí speciálních aktivit a her, na něž navazuje reflexe skupinovýchprocesů vzniklých v jejich průběhu a sebereflexe vlastního prožívání.Student, který zvýší své vědomí o vlastních vzorcích chování, má možnost tyto vzorce ovlivňovat a jednat vědomě,je psychicky stabilnější, odolnější a jeho potenciál pro týmovou práci je vyšší. Toto je výhodné zejména pro studenty,kteří uvažují do budoucna o manažerských pozicích, ale užitek z osobního rozvoje budou mít všichni participujícístudenti, a to nejen v profesním, ale i v soukromém životě.

Osnova

Seznámení s pravidly fungování a normami tréninkové skupiny.Skupinové normy, skupinová koheze, stadia vývoje skupiny.Bezpečí a důvěra ve skupině.Sebepoznání, introspekce, aktivní naslouchání, konfrontace.Poskytování a přijímání zpětné vazby.Zkoušení nových vzorců chování.

Literatura

1.Kolařík, M. Interakční psychologický výcvik. Praha : Grada, 20112.Jarošová, E. a kol. Trénink sociálních a manažerských dovedností. Praha: Oeconomica, 20113.Hermochová, S. Hry pro dospělé. Praha: Grada, 2003

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr.Ing. Alena Bilošová, Ph.D.

Vyučující

Mgr.Ing. Alena Bilošová, Ph.D.