Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Identifikace systémů (IS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IS - Identifikace systémů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude umět formulovat základní metody vytváření matematického popisu dynamických systémů pro účely simulacea syntézy jejich řízení.Student získá přehled o základnách metodách matematicko-fyzikální analýzy a metodách experimentální identifikace.Student bude umět analyzovat reálné dynamické systémy a pro jejich matematický popis použít vhodné identifikačnímetoty.

Osnova

1. Identifikace v procesu poznání a v procesu řízení.2. Apriorní a aposteriorní informace o identifikovaném systému.3. Klasifikace matematických modelů.4. Identifikace struktury a parametrů systémů.5. Metody identifikace. 6. Identifikace metodou matematicko-fyzikální analýzy.7. Experimentální metody identifikace.8. Deterministické metody identifikace.9. Vyjádření matematického popisu spojitých lineárních soustav.10.Určování statických a dynamických vlastností soustav, analýza přechodových charakteristik.11.Identifikace metodou postupné integrace.12.Statistické metody identifikace.13.Popis systémů diferenčními rovnicemi, Z transformace14.Náhodné procesy, statistická analýza naměřených údajů.

Literatura

VROŽINA, M., JANČÍKOVÁ, Z., DAVID, J.: Identifikace systémů. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2012. ISBN 978-80-248-2594-6 NOSKIEVIČ, P.: Modelování a identifikace systémů. Ostrava: MONTANEX, 1999. SOUKUP, J.: Identifikace soustav. Praha: SNTL, 1990.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jiří David, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří David, Ph.D.prof. Ing. Zora Jančíková, CSc.