Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systém o území (ISoÚ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ISoÚ - Informační systém o území, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy informačních systémů o území, informačním systémem katastru nemovitostí,tvorbou mapových systémů a vyhledáváním na webových stránkách s následným využitím. Nedílnou součástí je v tétosouvislosti také oblast geoinformačních technologií dostupných z mapových serverů a jejich využití při správě majetku.

Osnova

Obsah cvičení:- katastr nemovitostí České republiky, katastrální operát,- informační systém zeměměřictví a katastru, ISVS,- struktura ISZK, datové báze, subsystémy,- obecný popis systému ISKN,- geometrické plány,- hlavní procesy katastru nemovitostí, evidence průběhu řízení,- zápis věcných práv záznamem a vkladem,- obnova katastrálního operátu,- technickoorganizační zabezpečení provozu ISKN,- import a příprava externích dat,- soubory starého výměnného formátu,- popis struktury dat ZBPP a ZBVP, formáty souborů pro import. Obsah programů:- Tvorba DKM pomocí RES a měřických náčrtů,- Informační systém katastru nemovitostí,- Informační systém JDTM Zlínského kraje,- Rastrová data internetových datových serverů,- Geometrický plán pro vyznačení věcného břemene.

Literatura

Bumba, J.: Věcné břemeno v katastru nemovitostí a geometrickém plánu, Zdiby 1999Kuba, Olivová: Katastr nemovitostí po novele, Lindě Praha 1999ÚZ: Katastr nemovitostí, Zeměměřictví, edice ÚZ Praha 2005ČÚZK: Katalog map, Praha 1998

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. et Ing. František Kuda, CSc.

Vyučující

Ing. Martin Ferko, Ph.D.doc. Ing. et Ing. František Kuda, CSc.