Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy v silnoproudé elektrotechnice (ISvE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ISvE - Informační systémy v silnoproudé elektrotechnice, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s managementem projektu a podpůrnými softwarovými nástroji využívanými v různýchetapách jeho životního cyklu. Po absolvování předmětu studenti budou umět naplánovat a efektivně řídit životnícyklus projektu, aktivně využívat aplikační programové vybavení a pracovat v týmu.

Osnova

Přednášky:1. Informační systém, vymezení základních pojmů, projekt z pohledu informačního systému.2. Životní cyklus projektu, etapy projektu a jejich charakteristika.3. Plánování a řízení projektu, přehled softwarových nástrojů. 4. Organizační struktura a personální stránka projektu, role zadavatele.5. Nabídka projektu, nabídková dokumentace, tvorba kalkulace nabídky.6. Ekonomické hodnocení, obstarávání, realizace a ekonomika projektu. 7.,8., 9 Softwarové nástroje pro podporu projekčních prací, přenos dat do prostředí MS Excel, zpracování vygenerovanýchdat, tvorba objednávek a seznamů materiálu. 10. Tvorba dokumentace a provozních předpisů projektu.11. Návrh přípojky, dimenzování vedení a jištění, přehled softwarových nástrojů.12. Návrh a dimenzování pohonu, přehled softwarových nástrojů.13. Osvětlení ve vnitřních a vnějších prostorech, přehled softwarových nástrojů. 14. Simulace systémů, přehled softwarových nástrojů.Počítačová cvičení:1. Práce se seznamy v programové prostředí MS Excel.2. Automatizace úloh v programové prostředí MS Excel.3. Zadání semestrálního projektu.4. Realizace harmonogramu projektu v MS Excel.5. Realizace odhadu kalkulace nabídky projektu v MS Excel.6. Výběrové řízení na dodavatele projektu.7.,8., 9 Realizace semestrálního projektu v programovém prostředí Eplan.10. Přenos dat z prostředí Eplan do MS Excel, tvorba dokumentace projektu.11. Realizace návrhu přípojky, dimenzování vedení a jeho jištění s podporou softwarových nástrojů.12. Realizace návrhu osvětlení vnitřního prostoru s podporou softwarových nástrojů.13. Prezentace a obhajoba zadaného semestrálního projektu.14. Prezentace a obhajoba zadaného semestrálního projektu, evaulace.Semestrální projekty: 1. Individuální zadání zpracování životního cyklu projektu silnoproudého zařízení z elektrotechnické praxe.2. Kalkulace nabídky typového řešení elektroinstalace v budově.3. Sestavení časového plánu postupu prací na projektu.Písemné práce:Vědomostní testy.

Literatura

1. Doucek, P.: Řízení projektů informačních systémů, Professional publishing, 2004 2. Elektro v praxi, Solidteam Olomouc, 2007 3. Manuály programových produktů (Eplan, MS Excel,Sichr apod.)4. Sylaby přednášek

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Petr Orság, Ph.D.

Vyučující

Ing. Václav Kolář, Ph.D.Ing. Petr Orság, Ph.D.doc. Ing. Vítězslav Stýskala, Ph.D.