Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy ve strojírenství (ISveS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ISveS - Informační systémy ve strojírenství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolventi budou umět:- vysvětlit základní pojmy z oblasti informačních systémů a popsat úkoly a cíle využití nástrojů k analýze a dokumentaciinformačních systémů (případy užití, diagramy aktivit, entitní diagramy),- vysvětlit funkci základních nástrojů k realizaci databázových systémů,- popsat nástroje a technologie pro prezentaci dat na webu.Absolventi budou umět:- používat základní modely informačních systémů (případy užití, diagramy aktivit, entitní diagramy),- analyzovat informační systém, popsat ho a specifikovat požadavky na jeho funkci,- realizovat jednoduchý informační systém v prostředí desktopových databází,- prezentovat data na webu, jak ve statické, tak dynamické podobě,- organizovat práci v týmu k dosažení společného cíle, využívat sebehodnocení uvnitř týmu k dosažení společnéhocíle,- prezentovat dosažené výsledky s využitím typických vizuálních prezentačních nástrojů.

Osnova

1. Seznámení s obsahem předmětu, požadavky kreditního systému. Informační systémy základní pojmy, postupy, trendy.2. Globální strategie. Podnikové procesy. IT strategie. 3. Životní cyklus vývoje SW.4. Návrh IS - UML.5. Jazyk UML, základní modely, diagramy aktivit, diagramy entit.6. Relační datový model, relace, atributy, vazby. Architektury databází7. Programování databázových aplikací. Konceptuální modelování.8. Datová analýza, tabulky a vazby9. Zpracování dat10. Práce s daty11. Prezentace dat12. Obsluha systému13. Zabezpečení dat

Literatura

FARANA, R. Tvorba relačních databázových systémů. 1. vyd. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 1999. 100 s. Plný text dostupnýz www http://books.fs.vsb.cz/Acc97Lab/FaranaAcc97.pdf. Zdrojové soubory dostupné z www http://books.fs.vsb.cz/Acc97Lab/Welcome.htm.ISBN 80-7078-706-6 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Pavel Smutný, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Smutný, Ph.D.