Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Internetové technologie (IT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IT - Internetové technologie, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je sumarizovat moderní technologie v prostředí Internetu. Studenti tak budou schopni formulovat,vysvětlovat či sestavovat aplikace těchto technologií v praxi, a to včetně jejich pochopení a propojování. Studentijsou také vedeni k vytvoření prezentace a vysvětlení zvoleného odborného tématu pro další studenty tohoto předmětu.Součástí předmětu jsou také interakctivní diskuse k jednotlivým tématům, a to na přednášce i cvičení.

Osnova

Přednášky:1. Co je to Internet, Hlavní technologie, Hlavní služby.2. Internet a jeho uživatelé.3. Služby přenosu a sdílení souborů, Služby vzdáleného přístupu, Cloud services.4. Aplikace v prostředí Internetu, Rich Internet Applications.5. Služby a API.6. Webdesign, SEO, Copywriting.7. Nasazení a provoz Internetových aplikací, E-commerce8. Vyhledávání a sémantický web, Web x.0.9. Mobilní zařízení a Internet.10. Bezpečnost. Cvičení (probíhají na tabulových učebnách s prezentační technikou):- Prezentace studentů s ohledem na vybraná témata.- Diskuze k jednotlivým tématům s ohledem na obsahy přednášek.1. Co je to Internet, Hlavní technologie, Hlavní služby.2. Internet a jeho uživatelé.3. Služby přenosu a sdílení souborů, Služby vzdáleného přístupu, Cloud services.4. Aplikace v prostředí Internetu, Rich Internet Applications.5. Služby a API.6. Webdesign, SEO, Copywriting.7. Nasazení a provoz Internetových aplikací, E-commerce8. Vyhledávání a sémantický web, Web x.0.9. Mobilní zařízení a Internet.10. Bezpečnost.

Literatura

Informace zveřejňované na stránkách předmětu- Jon Duckett. HTML and CSS: Design and Build Websites. Wiley, 2011. ISBN: 978-1118008188 - Ebenezer A Robinson. The Principles of Modern Web Design. CreateSpace Independent Publishing Platform, 2014.ISBN: 978-1496168016 - Viktor Janouch. Internetový marketing. CPress, 2014. ISBN: 978-80-251-4311-7

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Michal Radecký, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan JanoušekIng. Michal Radecký, Ph.D.