Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kartografie II (Kart II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Kart II - Kartografie II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Při využití digitálních technologií zvládne tvorbu sestavitelského, resp. vydavatelského originálu mapy topografické/tematickémapy.

Osnova

1. Redakční práce a projektování při tvorbě a výrobě kartografických děl.2. Tvorba sestavitelských a vydavatelských originálů rovinných a prostorových kartografických děl.3. Kopírování a kopírovací postupy.4. Druhy tisku, technologie ofsetového tisku.5. Teorie barev, jejich užití v kartografii.6. Zpracování tónových a textových předloh pro tisk.7. Digitální technologie kartografické tvorby a digitálního tisku.8. Potiskové (postpress) práce, knihařské zpracování map a atlasů.9. Hardwarové a softwarové zabezpečení kartografické tvorby a výroby.10. INSPIRE (SDI).11. Světová, evropské a národní kartografická zobrazení (vazby na výškové a polohové systémy).12. Národní a světová digitální kartografická díla a datové fondy.13. Archivace a hodnocení kartografických děl.14. Legislativa v kartografické tvorbě a výrobě.

Literatura

MIKŠOVSKÝ, Miroslav: Kartografická polygrafie a reprografie 10. Praha: ČVUT, 1999, ISBN 80-01-01989-6 VOŽENÍLEK, Vít., KAŇOK, Josef: Metody tematické kartografie - Vizualizace prostorových jevů. Olomouc: UP, 2011BANN, David: Polygrafická příručka. Bratislava: Slovart, 2008, ISBN 80-7391-029-2

Požadavky

Žádné

Garant

RNDr. Ladislav Plánka, CSc.

Vyučující

Ing. Miroslav Novosad, Ph.D.RNDr. Ladislav Plánka, CSc.